Home Werken in de Procestechniek Maak kennis met procestechniek

Maak kennis met procestechniek

Procestechniek aangenaam! Stap voor stap van een grondstof een product maken. Producten die jij en ik gewoon in de winkel kopen, in huis hebben staan of cadeau geven. We vinden het vanzelfsprekend dat we dat blikje drinken, die strip paracetamol of laptop kopen. Voordat dat product in de winkel ligt, heeft het al heel veel stappen doorlopen en machines gezien.

Scroll

Stap voor stap tot een product

Procestechniek is het omzetten van grondstoffen naar een eindproduct. Denk aan granen verwerken tot een brood. In de fabriek maken mensen en machines stap voor stap van één of meerdere grondstoffen een product. Deze stappen samen noemen we een proces, vandaar de naam procestechnologie. De medewerkers controleren en begeleiden de stappen bij het maken van producten. Stappen in een proces zijn bijvoorbeeld: aanvoeren van grondstoffen, bewerken van de stoffen, opslag van het product of transport van het product.

Machines

Verschillende, slimme machines zorgen er tegenwoordig voor dat we snel veel producten kunnen maken en vervoeren. Deze machines zijn er dankzij de denkkracht van mensen. En, het zijn ook de mensen die zorgen dat de machines blijven werken en nog beter worden.

Vernieuwing

En weet je? Iedere dag opnieuw bedenken mensen weer nieuwe dingen, komen er nóg slimmere machines en maken we weer andere producten. Indrukwekkend? Zeker. Werken in de wereld van procestechnologie is dan ook uitdagend. Op deze website vind je informatie en voorbeelden. En delen anderen hun ervaringen. Neem een kijkje in de wereld van procestechnologie en verwonder je!

Onze waardevolle partners