Home activiteiten De week van proces- en voedingsmiddelentechnologie

De week van proces- en voedingsmiddelentechnologie

Ieder jaar organiseren wij de ‘De week van proces- en voedingsmiddelentechnologie’. Met deze week krijgen vmbo-leerlingen de kans om kennis te maken met de verschillende interessante beroepen in de procestechniek Een uniek inkijkje ‘in de keuken’ bij verschillende bedrijven. Met eigen ogen zien wat de bedrijven doen en wat het inhoudt om in de procestechniek te werken.

Info volgt
Info volgt

Werken in de procestechniek

Wat een bakker doet of de kledingverkoper; daar hebben veel mensen een beeld bij. Maar wat een procesoperator of kwaliteitsmedewerker doet, dat is vaak wat lastiger om uit te leggen. Begrijpelijk en dat is ook de reden dat we leerlingen de kans geven om zelf een kijkje te nemen bij bedrijven die actief zijn in de procestechniek.

Verschillende bedrijven

Het gaat dan bijvoorbeeld om een afvalverwerkingsbedrijf, een bedrijf dat zuivelproducten en ijs maakt of een fabrikant van plastic bakken.

Toffe voorbeelden

Zo bezochten leerlingen de afgelopen jaren Bolletje in Almelo, Friesland Campina in Borculo en Koninklijke Grolsch B.V. in Enschede. En in 2021, toen bedrijven niet bezocht konden worden door de coronamaatregelen, was er een Augmented Reality-app. Hiermee konden leerlingen vanuit huis virtueel meekijken met verschillende machines en processen in de zuivelverwerking.

Save the date

Houd de agenda in de gaten voor de week van de proces- en voedingsmiddeltechnologie.