Home Nieuws

Nieuws

Open Huis House of Skills

30 mei 2024

Op 27 juni van 18.00-20.00 uur openen we de deuren van House of Skills voor iedereen en luiden we een nieuwe fase van innovatie en ontwikkeling in, in een omgeving die er net als de echte praktijk uitziet. Adres is Kolthofsingel 8 in Almelo. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op 27 juni 2024 tussen 18.00-20.00 uur in de House of Skills!

Tech Oost gelanceerd!

22 april 2024

Woensdag 10 april werd TechOost met meer dan 150 aanwezigen uit alle geledingen officieel gelanceerd op een toepasselijke locatie: De Gieterij Hengelo van ROC van Twente. Met TechOost slaan vijf sterke publiek-private samenwerkingen (pps-en) in Oost-Nederland de handen ineen, inclusief het onderwijs. De komende jaren werken zij schouder-aan-schouder aan een duurzame technische arbeidsmarkt in Oost-Nederland met focus op het mkb.

RvT en CvB Zone.college bezoekt House of Skills

22 april 2024

De Raad van Toezicht heeft samen met CvB van Zone.college een bezoek gebracht aan de House of skills. De Raad van Toezicht was zeer onder de indruk van de mogelijkheden die House of Skills biedt aan leerlingen, studenten en werkenden en de nauwe contacten en samenwerking met het bedrijfsleven en andere onderwijsinstellingen.

Save the date: Opening House of Skills op 27 juni 2024

18 april 2024

House of Skills: Dé plek waar leerlingen, studenten, werkenden en zij-instromers kunnen kennismaken met proces- en voedingsmiddelentechnologie én hier alles over kunnen leren. In een omgeving die er net als de echte praktijk uitziet. Bij House of Skills draait alles om leren, jezelf ontwikkelen, experimenteren en fouten mogen maken.

Tweede kamerlid Soepboer op bezoek in House of Skills

26 maart 2024

Tweede Kamerlid Aant Jelle Soepboer (NSC) bracht 22 maart een bezoek aan twee onderwijsinstellingen in Almelo: Zone.college en het Alma College. Tijdens het werkbezoek maakte hij uitgebreid kennis met de ontwikkelingen bij Sterk Techniek Onderwijs (STO) in de regio Twente.

75 werkgevers, 250 studenten en 100+ werkzoekenden

26 maart 2024

Wauw, wat was het een geslaagd evenement, de Pitch & Match op 19 maart. Maar liefst 75 werkgevers konden hun techniekbedrijven pitchen aan meer dan 250 studenten en 100+ werkzoekenden in de Gieterij. Op een ontspannen manier met elkaar in contact komen om te praten over stageplaatsen en carrièremogelijkheden in technische beroepen en de proces-en levensmiddelentechnologie.

Studenten Zone.college, de beste kaasmakers!

5 maart 2024

Kaas maken dat doe je niet zomaar! Dat weten de studenten van Zone.college maar al te goed. Maandenlang zijn ze bezig geweest om hun eigen kaas te ontwikkelen, met als resultaat de overwinning op de vakwedstrijden kaas maken.

Pitch & Match geef je op!

2 februari 2024

Jongeren zijn onze toekomstige werknemers, zonder jongeren geen toekomst. Maar hoe vinden jongeren jouw bedrijf? Hoe vind je stagiaires? Pitch & Match is de oplossing. Tijdens deze banenmarkt vinden studenten en bedrijven elkaar. 

Kennismaken met de Procestechniek in House of Skills

30 januari 2024

Horen-zien-voelen en ruiken waren wel de zintuigen die van 15-18 januari 2024 vooral gebruikt werden tijdens de Pilot “Kennis maken met de Procestechniek". Ruim 165 leerlingen uit klas 2 van het Bonhoeffer College en Het Stedelijk Alpha namen hier hieraan deel. Actieve workshops in ons eigen House of Skills en bij het Technolab in Enschede gegeven door docenten van het Zone.college en ROC van Twente.

Tech Oost: Waar staat het voor?

30 januari 2024

Process Your Future, TechYourFuture, TechForFuture, CIVON Innovatiecentrum en TechWise Twente slaan de handen ineen om, samen met het onderwijs- en werkveld, een duurzame, technische arbeidsmarkt in Oost-Nederland te behouden. Dat doen we door te investeren in kennisintensief en praktijkgericht opleiden. Door een gezamenlijke inzet op vraaggestuurde actielijnen kunnen we verder, breder en impactvoller zijn dan wat per individuele PPS mogelijk is.

Terugblik Sneak Preview 30 november

19 december 2023

Op 30 november konden de leden alvast een kijkje nemen in House of Skills aan de Kolthofsingel 8 in Almelo. Aansluitend aan de Algemene Ledenvergadering en een heerlijk buffet kregen de genodigden een rondleiding en werden bijgepraat over de nieuwste digitale onderwijstechnieken. De avond werd goed bezochten de genodigden waren erg positief over het werk dat inmiddels al was verricht. 

In the air!

18 december 2023

Het vernieuwen van onze website was een heel proces, waar ook de nodige technieken voor zijn ingezet. Het resultaat: een vernieuwde website met een verbeterde techniek én bomvol informatie. Heb je ‘m al bekeken? De website biedt naast informatie over onze partners ook een agenda. Hierin delen we graag de verschillende activiteiten en evenementen die wij organiseren. Onderwijs, bedrijfsleven en (aankomende) studenten informeren en enthousiasmeren over de procestechniek; dat doen we op verschillende manieren. Onze vernieuwde website is er daar een van. We zijn benieuwd wat je ervan vindt.

Sneak Preview House of Skills 30 november

9 oktober 2023

Staat donderdag 30 november al met hoofdletters in je agenda? Niet? Dan ga je dat nu vast wel doen. Die dag vanaf 16.30 uur ontvangen we graag in het House of Skills aan de Kolthofsingel in Almelo. Let op: alleen voor genodigden. 

House of Skills in 3D

13 juli 2023

Wij zijn helemaal enthousiast over de mooie ruimte waar we in het najaar hét kenniscentrum van Oost-Nederland mogen openen. Achter de schermen wordt hard gewerkt én verbouwd aan het House of SKills op aan de Kolthofsingel 8 in Almelo. Graag willen we jullie ook in deze ontwikkelingen meenemen.

Process Your Future gaat unieke digitaliseringslag aan

10 juli 2023

Process Your Future, het samenwerkingsverband tussen bedrijven in de proces- en levensmiddelenindustrie en ROC van Twente, Saxion en Zone.college, zet een belangrijke stap binnen de digitalisering in het nieuwe House of Skills in Almelo.

Toekenning aanvraag Nationaal Groeifonds

12 juni 2023

123 miljoen voor betere samenwerking beroepsonderwijs en bedrijfsleven: Process Your Future is een van de 15 geselecteerde consortia.

Belangrijke stap voor realisatie House of Skills

15 mei 2023

Process your Future zet vandaag een belangrijke stap voor de realisatie van House of Skills. De plek waar studenten en bedrijven aan de slag gaan in de Proces- en Levensmiddelenindustrie. Marcel Koerts, Manager Onderwijs van ROC van Twente en Gerard Schröder van Schröder Vastgoed, tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe House of Skills in Almelo, in het bijzijn van Gerard Nijhuis en Dirk Zuidema, projectleiders van PCPT.

2022 in één oogopslag

10 januari 2023

2022 zit erop. Wat een jaar! Een toename van ons ledenaantal, onze bekendheid, een GÓ voor ons praktijkcentrum In Almelo, de opstart van werkgroepen en de hoeveelheid activiteiten. We kijken graag met je terug naar de mooie mijlpalen die we met elkaar hebben gemaakt!