Home Nieuws Tweede kamerlid Soepboer op bezoek in House of Skills

Tweede kamerlid Soepboer op bezoek in House of Skills

26 maart 2024

Tweede Kamerlid Aant Jelle Soepboer (NSC) bracht 22 maart een bezoek aan twee onderwijsinstellingen in Almelo: Zone.college en het Alma College. Tijdens het werkbezoek maakte hij uitgebreid kennis met de ontwikkelingen bij Sterk Techniek Onderwijs (STO) in de regio Twente.

Deel dit bericht!

De link is gekopieerd

Samenwerking Technolab

In het Technolab van STO Almelo e.o. bij het Alma College kreeg Soepboer een helder beeld van techniekonderwijs en de samenwerking hierin met het basisonderwijs. Soepboer werd ook bijgepraat over de uitgangspunten en doelen van STO, een gezamenlijk initiatief van het vmbo, mbo en bedrijfsleven. STO is gericht op het interesseren en voorbereiden van toekomstige vakmensen op diverse technische beroepen.

Bezoek House of Skills

Een hoogtepunt van het bezoek was de kennismaking met het House of Skills, dé plek waar leerlingen, studenten, werkenden en zij-instromers alles kunnen leren over procestechniek. 

Met het actieve programma heeft Soepboer zelf kunnen horen en ervaren hoe nauw onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid in de regio Twente samenwerken. Soepboer: ‘Het is mooi om te zien dat scholen zich bewust zijn van hun positie in de maatschappij. En dat ze van pionieren naar samenwerken gaat. Niet alleen tussen scholen onderling, maar ook met het bedrijfsleven. En ik denk dat dat is zoals het hoort.’

De leer-/werkomgeving voor procestechnologie