Home Geen categorie Studenten Zone.college, de beste kaasmakers!

Studenten Zone.college, de beste kaasmakers!

5 maart 2024

Kaas maken dat doe je niet zomaar! Dat weten de studenten van Zone.college maar al te goed. Maandenlang zijn ze bezig geweest om hun eigen kaas te ontwikkelen, met als resultaat de overwinning op de vakwedstrijden kaas maken.

Deel dit bericht!

De link is gekopieerd

Mbo-studenten van de opleiding Voeding & technologie van Aeres Leeuwarden, Vonk Alkmaar, Lentiz en Zone.college namen deel aan de vakwedstijd kaas maken bij Friesland Campina. 

Elk team had een eigen kaas ontwikkeld en presenteerde deze aan de jury met behulp van een zelfgemaakte film van het productieproces. Er werden verschillende kazen ter beoordeling aangeboden, waaronder Nozemkaas, Yuzu-kaas, Goudse kaas, Jonge kaas, Italiaanse kaas en diverse andere varianten. Het oordeel van de jury was veelbelovend en benadrukte de innovatie die de studenten hadden weten te realiseren. In totaal hebben 8 studenten van Zone.college deelgenomen aan de wedstrijd. Ze werkten in koppels van twee, waarbij elk duo een unieke kaas produceerde.

Van de in totaal 11 beoordeelde kazen behaalden de kazen van Zone.college de eerste, tweede en vierde plaats. Een prachtige prestatie!