“Proces Your Future” is de werknaam van de coöperatie PCPT, het Praktijkcentrum ProcesTechnologie Twente. Een coöperatie waarvan de leden, afkomstig uit het onderwijs en het bedrijfsleven, zich gezamenlijk inzetten voor de promotie van en voorlichting over deze boeiende bedrijfstak en de innovatie en verbetering van de opleidingen in de proces- en levensmiddelentechnologie.

Concreet betekent dit dat een aantal koplopers in de Twentse proces- en levensmiddelenindustrie, samen met ROC van Twente en het Zone.College (voorheen AOC Oost), een praktijkcentrum hebben opgezet voor de regio Oost-Nederland (Overijssel, Achterhoek en Stedendriehoek). Het gaat hierbij niet om een nieuwe faciliteit, maar een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven om onder meer faciliteiten, specialisten (en specialismen) en andere middelen te delen.

Nieuwe leden

De coöperatie groeit! Meer bedrijven en instellingen zien het belang van samenwerken op het gebied van onderwijs en promotie voor de sector. Daar zijn we blij mee… 

Food Atelier /Digital Chef

Met hun opdrachtgevers werken de specialisten van het Food Atelier en Digital Chef samen aan alles wat met nieuw te maken heeft; hierin is het stapsgewijs realiseren van groei hét vertrekpunt in hun aanpak. Ze kijken op een unieke wijze naar new business development in food vanuit 3 expertises. Het beoogde doel of de oorspronkelijke vraag is hierin altijd de belangrijkste randvoorwaarde.

 

Voith

Voith is al meerdere decennia actief in Nederland. Tegenwoordig heeft het bedrijf een sterke reputatie als aanbieder van kwalitatief hoogwaardige diensten en producten voor bedrijven en industrieën. Het uitgebalanceerde product- en dienstenportfolio van Voith bedient klanten in vijf belangrijke markten: energie, olie & gas, papier, grondstoffen en transport.

Bonhoeffer College

Het Bonhoeffer College is een interconfessionele scholengemeenschap waar leerlingen welkom zijn voor alle vormen van voortgezet onderwijs.
Als grootste middelbare school van Enschede bouwen ze elke dag met 450 collega’s aan de toekomst van hun 4.250 leerlingen. Leerlingen die op hun beurt bouwen aan de toekomst van hun stad. Dat is een voorrecht en een verantwoordelijkheid die ze met twee handen aan willen pakken.

Stedelijk Lyceum Enschede

Het Stedelijk Lyceum is een openbare scholengemeenschap in Enschede voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Openbaar onderwijs betekent bij hun niet alleen dat iedereen welkom is, ook dat iedereen even veel kansen krijgt en op een gelijke manier wordt behandeld. Of je nu goed kunt leren, creatief, sociaal of een echte sporter bent, ze helpen je groeien en ontwikkelen tot een zelfbewust persoon.

Word ook lid...

De coöperatie PCPT groeit! Steeds meer bedrijven en instellingen in Oost-Nederland zien het belang èn de voordelen van samenwerken op het gebied van onderwijs en promotie voor de Proces- en Levensmiddelenindustrie. Heeft u ook belangstelling? Laat het ons weten, we nemen contact met u op.

Pin It on Pinterest

Share This