Schouten Twente, dé productielocatie van Schouten Europa

Sinds januari 2022 zijn we als Schouten Twente in Goor als eerste productielocatie van Schouten Europe gestart. Wij produceren en verpakken de vega-producten en vleesvervangers die Schouten Europe in Giessen ontwikkelt en wereldwijd op de markt brengt.

    Schouten Twente – Schouten Twente (schoutenfood.com)

 

Waarom is Schouten Twente opgericht
Omdat de vraag naar plantaardige alternatieven voor vlees en vis bleef groeien, ontstond er een krapte in de productie- en verpakkingscapaciteit bij Schouten Twente. Om die capaciteit te vergroten én te waarborgen, koos Schouten voor een eigen productie- en verpakkingslocatie in Goor.

Wat doen we?
Schouten Twente is een echte productielocatie. We produceren en verpakken er vleesvervangers. Dit zijn producten op basis van plantaardige eiwitten zoals soja, tarwe en erwteneiwit. We maken bijvoorbeeld vegetarische hamburgers en falafel, maar ook gevulde kaasschnitzels. Onze producten gaan de hele wereld over. Bijvoorbeeld naar de supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en Colruyt, maar ook naar fastfoodketens als Subway.

Onze locatie
Onze productielocatie kent drie kernafdelingen: Productie, Voorverpakt (VVP) en Expeditie:
Op de afdeling Productie mengen we de grondstoffen, die we vormen tot bijvoorbeeld een burger of balletje en daarna frituren.
– De afdeling Voorverpakt (VVP) verpakt de producten in schaaltjes of diepvriesdoosjes, helemaal volgens wens van de klant. We slaan de producten op in de koeling of diepvries.
De afdeling Expeditie zorgt ervoor dat de uiteindelijke producten bij klanten terechtkomen. Daar hoort ook het beladen van vrachtwagens bij. Al deze afdelingen werken nauw samen om het productie- en leverproces optimaal te laten verlopen. De afdelingen  Bedrijfsbureau, Finance, Kwaliteitsdienst, ICT, Technische Dienst en HR zorgen daarbij voor de juiste ondersteuning.

 

Waarom lid van PCPT

Als Schouten Twente hebben we ambitieuze doelstellingen voor de (nabije) toekomst zoals groei,maar ook ontwikkeling, verduurzaming en automatisering. Om deze doelen te kunnen bereiken hebben we gemotiveerde, enthousiaste medewerkers nodig dieover de juiste vaardigheden en competenties beschikken, zoals productiemedewerkers, operators en ploegchefs (teamleiders). Om deze mensen te binden en te boeien willen we ons onderscheiden door het bieden van uitstekende arbeidsvoorwaarden, ontwikkelingsmogelijkheden en het werken in een innovatief foodbedrijf waar de lijnen kort zijn, de sfeer informeel is en samen gewerkt wordt om onze doelen te behalen. Door het samenwerkingsverband tussen PCPT en Schouten Twente kunnen we elkaar versterken. Doordat PCPT toekomstige medewerkers gericht schoolt en opleidt, bouwen we aan een solide netwerk om aan onze vraag naar goed personeel te kunnen blijven voldoen. Tegelijkertijd bieden wij als innovatief foodbedrijf baankansen aan zowel de nieuwe generatie als de werkenden die toe zijn aan een nieuwe kans en uitdaging. Tevens laten we hiermee aan deze doelgroepen zien dat ons vak, de markt waarin we opereren en ons merk aantrekkelijk is en dat daarin ruimschoots mogelijkheden
bestaan.

 

Pin It on Pinterest

Share This