De week van de proces- en voedingsmiddelen-technologie

Ieder jaar organiseren we in Oost-Nederland de “Week van de Procestechnologie en Levensmiddelenindustrie”. Dan maken heel veel vmbo-leerlingen kennis met de interessante beroepen in de procestechniek en levensmiddelenindustrie. Maar helaas; met de hele klas op bezoek bij één van die superleuke bedrijven, dat zit er door corona dit jaar even niet in.

Maar we hebben een heel leuk alternatief dat je gewoon op school kunt doen. En het is nog leuker om het samen te doen. Samen met je klasgenootjes.
Of thuis, dat kan natuurlijk ook!  met je broertje, zusje, vader, moeder, opa of oma. Want samen is alles leuker en je bent nooit om te oud om te leren. Toch?

En dat kan natuurlijk ook als de Week van de Proces- en Voedingsmiddelentechnologie is afgelopen! Want boeiend, dat blijft het!

Maak je eigen donuts!

De grootste donutbakkerij van Nederland? Die staat in Oldenzaal!

Bij Europastry produceren ze meer dan 50.000 donuts per uur. De donuts van Europastry komen in allerlei kleuren en smaken. Een gele donut met chocoladesprinkels? Geen probleem, Europastry bakt ze.

Bekijk in deze blog hoe de donuts gemaakt worden:

Aan de slag!

Tijdens deze activiteit in samenwerking met PCPT en Europastry decoreer jij je eigen donuts! Zo kom je erachter wat er allemaal bij het decoreren komt kijken!

Een nieuwe wereld!

Stap in een nieuwe wereld met Augmented Reality
Er komt best veel kijken in de verwerking van levensmiddelen. Complexe machines die elk specifieke handelingen uitvoeren. Door middel van Augmented Reality stap je direct in een virtuele fabriekshal, maar dan vanuit thuis of op school!

In samenwerking met Process Your Future ontwikkelde Digital Chef een speciale AR applicatie. Hiermee kan je machines en processen in de zuivelverwerking projecteren in de echte wereld. In ware grootte, of in miniatuur.

Op deze manier leer je meer over de processen binnen de zuivelverwerking. Zo creëer jij jouw eigen zuivelfabriek aan je eigen tafel! Daarnaast is AR natuurlijk ook erg leuk. Projecteer bijvoorbeeld een koe op de meest vreemde plekken en deel dit met je vrienden!

Zelf aan de slag

Zelf aan de slag met Augmented Reality!

Projecteer bijvoorbeeld een koe op de meest vreemde plekken en deel dit met je vrienden!

Let wel: deze applicatie werkt alleen op je mobiel of tablet, aangezien je een camera nodig hebt!

Fotowedstrijd

Win een toffe prijs met jouw product!

Natuurlijk wil je laten zien wat je hebt gemaakt! En daar kun je ook nog eens een vette prijs mee winnen.

Zowel Europastry als Digital Chef loven een superleuke prijs uit voor het mooiste product!

Maak een foto van jouw product/bouwsel/donut en stuur die naar:

Foto opsturen


    De Week van de Procestechnologie en Levensmiddelenindustrie wordt georganiseerd door:

    en mogelijk gemaakt door:

    Pin It on Pinterest

    Share This