Stel-dag

De STO-subregio Almelo e.o. stak op woensdag 18 mei fors haar nek uit met de grootschalige organisatie van de allereerste STEL-dag. Een primeur met veel inzet die rijkelijk werd beloond! Onder een strakblauwe hemel trokken honderden vmbo-klas 1 leerlingen naar het stadion van Heracles. Vanuit een speels en uitdagend programma maakten zij op drie locaties kennis met techniek en technologie specifiek binnen sport en voeding.

 

Opgebouwd rondom vier onderwerpen  

Dit evenement is rondom vier onderwerpen opgebouwd: Sport & beweging, Techniek & technologie, Energie & duurzaamheid en Leefstijl & gezonde voeding. Vandaar de afkorting STEL.

 

Techniekbelevenis

Wat begon als ‘technische’ rondleiding bij Heracles is door groot enthousiasme verworden tot een grootschalig evenement. Al met al was het een geweldige techniekbelevenis waarbij docenten van alle scholen in en om Almelo alles uit de kast getrokken hebben om leerlingen een appetizer te geven van wat er te doen is in het Technolab op school. Deze docenten hebben dit jaar zelf cursussen gevolgd en het enthousiasme hiervan was te zien. Wekenlang hebben zij hier tijd in geïnvesteerd om korte activiteiten rond het thema sport op te zetten.

                                            Het was een groot succes! Sport, voeding en nieuwe technologieën bleek een gouden vondst!

Pin It on Pinterest

Share This