Maak kennis met een ons van onze nieuwe leden uit het onderwijs, het Stedelijk Lyceum. Welkom aan boord, Maike Warrink. Op naar een mooie samenwerking!

Maike Warrink

Vakschool Het Diekman

Mijn naam is Maike Warrink en ik werk sinds 2002 in het onderwijs. Vanaf maart 2019 werk ik als directeur van Vakschool Het Diekman, in een prachtig gebouw, aan het ondersteunen van leerlingen in het praktijkonderwijs en de schakelklassen. Een mooie uitdaging om met elkaar te werken aan maatwerk voor deze leerlingen om uiteindelijk ook voor hen een mooie plek binnen het vmbo, ROC of op de arbeidsmarkt te vinden.

Het Stedelijk Lyceum

Het Stedelijk Lyceum is een openbare scholengemeenschap in Enschede voor praktijkonderwijs, vmbo, havo, atheneum en gymnasium. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, ook dat iedereen evenveel kansen krijgt en op een gelijke manier wordt behandeld. Of je nu goed kunt leren, creatief, sociaal of een echte sporter bent, op Het Stedelijk Lyceum mag iedere leerling groeien en zichzelf ontwikkelen tot een zelfbewust persoon op een school die bij de leerling past.

Talent

Wij geloven dat iedere leerling talent heeft. In alles wat we doen geven wij leerlingen ruimte om zich te ontwikkelen. School is een plek van ons samen, waar we oog hebben voor de leerling, voor wie hij is en wat hij nodig heeft. We hebben vertrouwen in onze leerlingen en zij mogen bij ons op school uitgroeien tot een zelfverzekerde jongvolwassene die goed voorbereid is op de toekomst.

Samenwerken

Daarvoor krijgen ze bij ons op school alle ruimte. We hebben een positieve schoolcultuur, met regels die helpen om iedere leerling tot leren te laten komen. Zo zijn en blijven onze scholen veilig voor iedereen. We werken nauw samen met onze partners op het gebied van jeugd en onderwijs in de stad Enschede. Denk hierbij aan de gemeente, jeugdwerk, sport, gezondheid, het basisonderwijs en de vervolgopleidingen in bijvoorbeeld het mbo, hbo of de universiteit.

Sterk Techniek Onderwijs (STO)

Een van de thema’s waarop we samenwerken is Sterk Techniek Onderwijs (STO). Hierbij is het doel om in de gemeente Enschede verder te werken aan de doorstroom van meer leerlingen in de techniek. Specifiek zelfs de procestechniek. Daarom willen we met ons lidmaatschap bij PCPT ook een belangrijke verbinding tussen onderwijs en het werkveld leggen. We denken daarnaast graag mee over de manier waarop we samen kunnen werken.

Lidmaatschap

Lidmaatschap van PCPT is voor ons een manier om als organisatie een netwerk op te bouwen en de binnen- en buitenwereld met elkaar te verbinden. Om leerlingen betekenisvolle leermomenten te bieden en ons onderwijs samen met onze partners vorm te geven. We bieden funderend onderwijs, waarbij we de aansluiting met het MBO, HBO en WO van belang vinden. Daarnaast hebben we een uitstroom richting werk. Door samen op te trekken in PCPT willen we op al deze vlakken ons netwerk verbreden ten dienste van het onderwijs.

Pin It on Pinterest

Share This