Donderdag 14 oktober heeft de beroepsvereniging voor chemici, de KNCV, op feestelijke wijze de jaarlijkse chemieprijzen uitgereikt aan studenten met het beste chemische afstudeerverslag. Matthijs Scholte, die afgelopen jaar bij ons afstudeerde als Chemisch-fysisch analist én Biologisch medisch analist, was genomineerd voor de Gouden Vlam en heeft de 2e prijs in ontvangst mogen nemen.

Matthijs: “Helaas tweede geworden, maar ik ben heel trots op mijn nominatie en ik heb een hele mooie avond gehad.” ROC van Twente, en in het bijzondere Team Lab- en procestechniek van het College voor Technologie, zijn hartstikke trots op deze mooie 2e prijs voor Matthijs. Hij is inmiddels gestart met de opleiding Chemistry bij Saxion. Ans Bossink, teammanager lab- en procestechniek: “We verwachten dat Matthijs een mooie toekomst in de chemie tegemoet gaat en we trots op zijn nominatie en 2e prijs, het zegt iets over de kwaliteit van onze opleiding.”

Sinds 2018 beloont de KNCV jaarlijks het beste chemische afstudeerverslag in het mbo met de Gouden Vlam. Matthijs zijn onderzoek ‘Optimization of continuous centrifugal contractor separator for optimal phase separation and study of liquid-liquid extraction’ gaat over het proces van het verwijderen van lignine, een soort bindmiddel in hout, en de maatschappelijke toepassing daarvan. In deze video vertelt hij er zelf over:

Pin It on Pinterest

Share This