Op 27 januari waren de Open dagen van het laboratoriumtechniek en procesindustrie | ROC van Twente en Voeding & technologie – Zone.college (zonecollege.nl) . De opleidingen werden goed bezocht door de VMBO- leerlingen en hun ouders/begeleiders. 

ROC van Twente

De opleidingen Laboratorium en Procestechniek waren op 3 locaties van het ROC van Twente aanwezig, namelijk bij de Gieterij Hengelo, aan de Tromplaan in Enschede (gebouw Saxion) en in Almelo op De Sumpel om de belangstellenden te informeren over een opleiding  in de Procestechniek. Ook waren er veel bedrijven aanwezig waaronder Grolsch, Dijkstra Plastics, Forfarmers en Twence  om de jongeren te enthousiasmeren voor een toekomst in deze mooie branche. Al met al was het een geslaagde dag!

Zone.College

Wat een succes was het tijdens de open dag van onze opleidingen Voeding & Technologie en Voeding & Voorlichting. Aangekomen bij de lekkerste opleiding van het Zone college konden de bezoekers genieten van een lekker product ontwikkeld door de studenten van de mini ondernemingen. In onze technologie hal konden de bezoekers kennis maken met de bedrijfsprojecten ( Vion, Bolletje en Landgoed Smits ) van de studenten uit klas 3. Bij dit project ontwikkelen de studenten producten uit reststromen.

Maar wat is een open dag zonder de bedrijven waar de studenten wellicht in de toekomst komen te werken. Bij de stand van Bolletje gaven twee oud studenten uitleg over de werkzaamheden die zij nu uitvoeren. Pré Pain en Kaamps gaven een duidelijk beeld weer hoe het werken in de zuivel en brood industrie is. Met daarbij een goede relatie tussen het werk en de kennis die de studenten op school krijgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This