Landgoed Kaamps

Familie Nijland

Midden in Twente, in het kleine dorpje Deurningen ligt het prachtige Landgoed Kaamps. Hier zorgt de familie Nijland met veel liefde voor hun koeien en wordt er van de dagverse melk heerlijke kaas en zuivelproducten gemaakt. Boer Herbert stelt graag zijn deuren open voor bezoek om zo zijn passie te kunnen delen!

Twentse kaasmakerij

Het kaasmaken is toch wel iets dat zich typeert voor Nederland. Wat is er dan leuker dan eens een kijkje te kunnen nemen bij een Twentse kaasmakerij. Via de belevingsboulevard is het mogelijk om zelf een kijkje te nemen bij de grote groep ‘medewerksters’ die hard aan het werk zijn om de beste melk te produceren. Natuurlijk staat er ook wat tegenover dat harde werken. De koeien worden in de stal extra verwend met waterbedden en massage borstels. Ook kunnen ze zelf bepalen of ze buiten of binnen willen zijn.

 

Rondleiding

Vanaf mei t/m oktober is het mogelijk om bij een inlooprondleiding aanwezig te zijn.
Dit is vooral leuk voor de mensen die graag wat meer over het hele proces van kaasmaken willen weten. Vol enthousiasme wordt er in 1,5 uur verteld hoe dit gaat, worden er verschillende kazen geproefd, schenken we koffie of thee en laten we nog een informatieve film te zien over Kaamps.

Brasserie

Uiteraard is er op het Landgoed ook een mogelijkheid om even pauze te houden en een hapje te gaan eten in de brasserie. De gerechten worden veelal bereidt met één van de heerlijke kazen die in eigen kaasmakerij worden gemaakt of met andere streekproducten. Voor de kleine boertjes en boerinnetjes is er tussen het eten door ook genoeg vermaak. Ze kunnen lekker spelen in de speeltuin of kijken bij de dieren van de mini kinderboerderij.

Landgoedwinkel

Om het bezoek aan Landgoed Kaamps compleet te maken, is het mogelijk om voor vertrek nog even te stoppen bij de Landgoedwinkel om zo’n heerlijk stukje kaas of zuivel meetnemen naar huis!

Op bezoek

Vorige week brachten we een bezoek in Deurningen aan ons nieuwe lid Kaamps.        

Naast het overhandigen van de koekblikken “Blik op de toekomst” konden we Femke Nijland ook persoonlijk van het goede nieuws op de hoogte brengen dat zij waren uitgeloot voor de aangevraagde SLIM-subsidie.

Dankzij de toekenning van de aangevraagde SLIM-subsidie kunnen we samen met ons nieuwe PCPT-lid aan de slag met het optimaliseren en verbeteren van de interne leercultuur!

Hoe mooi is dat!

Voor meer info over “landgoed Kaamps:

https://www.kaamps.nl/

Pin It on Pinterest

Share This