.. Voith Paper Fabrics in Haaksbergen.

Ieder bedrijf wil zo optimaal mogelijk presteren. Bij Voith Paper Fabrics voegen ze de daad bij het woord. Lean werken zit in de haarvaten van deze producent en uitvinder van spiraalzeven die bijdragen aan het drogen van papier tijdens het productieproces.  Het personeel heeft maximale inbreng hoe het beste resultaat op de werkvloer kan worden bereikt.

Stimuleren ideeën medewerkers

“Daarnaast stimuleren we medewerkers voorstellen te doen om de kwaliteit van het productieproces en het product te optimaliseren en verspilling tegen te gaan en jaarlijks verzamelen we tientallen ideeën., ”, vertelt Thomas Doeschot. Hij is sinds 1 juni Directeur van Voith  Haaksbergen.

 

Investeringen overleggen we met het moederbedrijf in Duitsland en als het verantwoord is, gaan we die plannen uitvoeren. Zo hebben we in Haaksbergen bijvoorbeeld geïnvesteerd in nieuwe, in hoogte verstelbare assemblagetafels die circa tien meter lang zijn. Het personeel had last van lichamelijke klachten. Het ergonomische voordeel van de nieuwe tafel is niet alleen gunstig voor de productiemedewerkers, maar zorgt er tevens voor dat met minder moeite steeds beter en sneller geproduceerd kan worden op de wens van de individuele klant. Goede redenen dus voor een investering.

Training lean denken

Nieuw personeel wordt getraind om lean te denken. Via informatie- en planborden op de productievloer en een gezonde dosis collegialiteit wordt iedereen meegenomen in deze filosofie. “De medewerkers helpen elkaar om tot een optimaal resultaat te komen. Als er fouten worden gemaakt, bekijken we aan de hand van de lean werkwijze hoe die in de toekomst voorkomen kunnen worden. Het is de bedoeling van fouten te leren.”

 

Op zoek naar technisch personeel

\Over nieuw personeel gesproken: Voith Paper Fabrics staat open voor technisch geschoolde medewerkers. Met name voor BBL scholingstrajecten, gericht op een functie als proces-engineer of proces-operator, is ruimte. “Je hoeft geen specifieke kennis te hebben van de productie van spiraalzeven”, glimlacht HR-adviseur Chantal Drenth van Voith Paper. “Dat leer je wel tijdens de inwerkperiode. Wij zoeken vooral mensen die warm worden van dit mooie product, zelfredzaam zijn en veel eigen verantwoordelijkheid kunnen dragen.

Voor meer info kijk op Voith Carrière | Voith

Nieuwe markten voor Voith Paper Fabrics

Behalve voor de papierindustrie zoekt Voith Paper Fabrics naar nieuwe groeimarkten. De spiraalzeven blijken ook goed inzetbaar bij de filtering van verontreiniging in ontwateringinstallaties. Verder wordt bekeken of het product voldoet om bijvoorbeeld roest en haren uit het water te filteren en zelfs het van slib van water te scheiden.

Naast Voith Paper Fabrics in Haaksbergen heeft de Duitse onderneming nog twee andere vestigingen in Nederland: Voith Paper in Vaassen levert reserve-onderdelen aan de papierindustrie en voert revisie en onderhoud uit aan papiermachines.  Voith Turbo in Twello levert aandrijfcomponenten -en systemen voor ondermeer de automotive en scheepvaartsector.

Pin It on Pinterest

Share This