Over ons lid Dijkstra Plastics

Dijkstra Plastics is een familiebedrijf met een locatie in Haaksbergen en Almelo met jarenlange ervaring op het gebied van kunststof verpakkingsemmers en spuitgieten.  Onze emmers vind je terug op veel bekende plekken door heel Europa. Denk bijvoorbeeld aan de mayonaise emmer bij de snackbar, de verfemmer van de lokale bouwmarkt of de emmer gevuld met popcorn. In veel verschillende markten zijn wij actief, zowel in de food- als non-foodsector.

Bekende nationale en internationale bedrijven vertrouwen op ons en daar zijn wij trots op!

Spuitgieten

Door kunststofkorrels te verhitten en in een matrijs te gieten kunnen wij veel verschillende vormen maken. Dit noemen we het spuitgietproces. Ons brede aanbod is hierin uniek. De 60 spuitgietmachines maken zowel ronde, vierkante, rechthoekige als ovalen verpakkingsemmers, in elke maat tussen 0,3 en 61 liter. Hierin is heel veel mogelijk en wij gaan dan ook geen uitdaging uit de weg! Dankzij onze capaciteit en snelheid, leveren wij miljoenen emmers per jaar door heel Europa.

Duurzaam Dijkstra

Als plastic verpakkingsproducent weten wij als geen ander dat plastic een licht, veelzijdig en sterk product is, maar er helaas ook veel plastic als afval in onze natuur terecht komt. Daarom zetten wij ons actief in om het goede imago van plastic te behouden en te zoeken naar duurzamere alternatieven voor virgin-materiaal (aardolie).

Al jaren kunnen wij voor de non-foodbranche de PCR-emmer leveren, dat staat voor Post Consumer Recycled. Deze emmer gemaakt van 100% gerecyclede kunststofafval, stoot maar liefst 90% minder afval uit dan emmers van virgin-materiaal. Ook deze emmer kan na gebruik weer opnieuw gebruikt worden.

Vanwege de huidige wet- en regelgeving kan deze emmer nog niet ingezet worden voor de voedingsmiddelenindustrie. Daarom werken wij met man en macht aan innovatieve oplossingen om duurzaam materiaal ook voor deze markt beschikbaar te maken. Hiervoor werken we nauw samen met onderzoeksgroepen en partners.

Nieuwsgierig geworden?

Op rdplastics.nl vind je onder andere meer informatie over onze organisatie, ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en welke verpakkingsoplossingen wij bieden. Wil je liever iemand persoonlijk spreken? Neem gerust contact op met ons kantoor via 053-572 38 84 of mail naar info@rdplastics.nl.

Pin It on Pinterest

Share This