Evenementgegevens


Week van de Proces- en Voedingsmiddelentechnologie 

Proces- en voedingsmiddelentechnologie, wat is dat nou eigenlijk? Wat doe je dan? Wat gebeurt er in die fabrieken? Dat is een grote vraag bij veel jongeren en volwassenen. Om op die vragen antwoord te geven organiseert PCPT de Week van de Proces- en Voedingsmiddelentechnologie.

Vmbo-leerlingen uit het derde leerjaar bezoeken proces- en voedingsmiddelentechnologiebedrijven. Door deze sector te bezoeken komen ze er achter hoe producten die ze dagelijks gebruiken, eten of drinken worden gemaakt. Ze krijgen kijkje achter de schermen, zodat ze zich beter kunnen voorbereiden op een keuze voor het vervolgonderwijs.  De bedrijven geven een rondleiding, leggen uit hoe producten worden gemaakt en welke verschillende beroepen er zijn binnen het bedrijf. Dit gebeurt allemaal op een speelse, laagdrempelige manier. Zien en ervaren is de kracht van het event.

Deelnemende bedrijven ontvangen leerlingen, geven informatie over hun bedrijf, geven een rondleiding en/of geven een workshop. Het is ook mogelijk om als bedrijf de school vooraf te bezoeken om de leerlingen voor te bereiden op het bezoek.

Een aantal gegevens:

Datum:                                     6 maart tot en met 10 maart 2023

Doelgroep:                              vmbo-leerling leerjaar 3

Doel:                                         Kennis van de jongerenover de sector vergroten, sector meer  

                                                  bekendheid geven

Activiteit:                                 Voorbereiding op school (door bedrijf), bezoek aan een bedrijf met een  

                                                   rondleiding en doe-opdracht.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This