Duplaco

is één van de nieuwe leden van PCPT Process Your Future. Het is een Nederlandse scale-up, gevestigd in Oldenzaal, welke een nieuwe, innovatieve manier heeft uitgevonden om rijke en schone Chlorella microalgen te kweken zonder de natuur te verstoren. Deze microalgen zitten boordevol eiwitten, vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten, dus een super hoge voedingswaarde en tegelijkertijd bijzonder duurzaam. Revitaliserend voor mens en planeet.

 

Microalgen productie

Deze microalgen worden op heterotrofe wijze geproduceerd, middels fermentatietechnologie, in een gesloten systeem. Dat zorgt er onder meer voor dat de Chlorella niet verontreinigd kan worden door dioxines, zware metalen en PAH’s (polycyclische aromatische koolwaterstoffen). Bovendien is de kweek niet afhankelijk van weersomstandigheden en kan op deze manier een continue stabiel hoge kwaliteit worden gegarandeerd.

 

Toepassingsmogelijkheden

De toepassingsmogelijkheden zijn heel divers. De Chlorella microalgen kunnen bijvoorbeeld zowel gebruikt worden als ingrediënt voor het maken van voedsel als ook voor de verkoop als supplement in de vorm van bijvoorbeeld poeder of tabletten. De wereldwijde behoefte voor het maken van een eiwittransitie, van de consumptie van dierlijk eiwit naar plantaardig eiwit, heeft natuurlijk ook onze bijzondere aandacht. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik in vlees, vis, -en zuivelvervangers. In 2020 is de productiecapaciteit bovendien opgeschaald van 15.000 kg drooggewicht aan Chlorella microalgen naar 300.000 kg drooggewicht aan Chlorella microalgen per jaar.

 

Marcel Oogink

Duplaco is opgericht in 2012 door Marcel Oogink. Hij is opgeleid als procestechnoloog en is inmiddels heel wat jaren ervaring rijker in onder meer procestechnologie, in het bijzonder fermentatietechnologie voor de kweek van algen. Dit is één van de redenen waarom Duplaco lid is geworden van PCPT en we hopen hiermee ons steentje bij te kunnen dragen aan het oprichten van dit technische centrum en de overdracht van technische kennis aan de jeugd. Graag stellen wij ons bedrijf open voor stagiaires die geïnteresseerd zijn in techniek en voeding .Met andere woorden, een mooi, innovatief, dynamisch bedrijf met een super relevant product.

Meer weten? Bel +31 74 242 86 44, mail naar info@duplaco.com of kijk op onze website www.duplaco.com

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This