Marcel Koerts (53) uit Zutphen is sinds augustus 2022 de nieuwe manager onderwijs van het team Procestechniek binnen het College voor Technologie van ROC van Twente. Koerts kijkt uit naar een duurzame en succesvolle samenwerking binnen PCPT. Hij stelt zich graag aan u voor.

 

Luisteren naar de scholingsbehoefte

“Voor het bedrijfsleven, waarin ik in mijn loopbaan verschillende managementfuncties heb vervuld in diverse branches, is een goede samenwerking met opleiders een must. De afgelopen 10 jaar heb ik leiding mogen geven aan een privaat opleidingsbedrijf in de bouwsector. Dit landelijke opleidingsbedrijf kwam voort uit een samenwerkingsverband tussen een branchevereniging, werkgevers en een ROC, waarin leer- werktrajecten (bbl 2-4) en cursorisch onderwijs op mbo-en hbo-niveau werden verzorgd. De nauwe contacten met het bedrijfsleven en het luisteren naar de scholingsbehoefte waren daarbij het speerpunt. Op die manier kon ik bijdragen aan branchegerichte opleidingen om werkgevers van kwalitatief goed opgeleide medewerkers te voorzien en bestaande medewerkers naar een hoger en veelal gecertificeerd niveau te brengen.

Boeien en binden

Juist in dat perspectief zie ik mijn rol in relatie tot PCPT: het gezamenlijk belang van bedrijfsleven en onderwijs. Vanzelfsprekend begint dat bij het interesseren en opleiden van nieuwe mensen, jongeren en zij-instromers, in het mooie vakgebied van de procestechniek. Maar zeker ook bij het opleiden van bestaande medewerkers om zich verder te ontwikkelen in hun vak. Om hun werk- en kennisniveau aantoonbaar te verhogen en daarmee nóg waardevoller te zijn voor hun werkgever.

‘Boeien en binden’ en opleiden op kwalitatieve wijze, vanuit een gemeenschappelijk belang: oftewel PCPT. Ik kijk graag uit naar een duurzame en succesvolle samenwerking!”

Pin It on Pinterest

Share This