Chemisch specialiteitenbedrijf Elementis uit Delden, een van de partners in het Praktijkcentrum Procestechniek,  is Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel. Volgens de jury investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Technologiebedrijf TRUMPF Nederland en EmerparkAuto Zwolle grepen net naast de prijs.

Elementis heeft welzijn en gezondheid van medewerkers hoog op de agenda. “We zijn workshops gaan organiseren, over zaken als slapen, ademhaling en mindfullness. Daar kan al heel veel winst worden geboekt als je je er een beetje beter in verdiept”, aldus hr-manager Welberg.

Volgens de jury, onder leiding van oud-zwemmer Pieter van den Hoogenband, is het bedrijf een absolute koploper op het gebied van duurzame inzetbaarheid. “Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress verminderen, maar ook over goed slapen.” Werkgevers spelen daarin een grote rol, zegt Van den Hoogenband.

‘We zijn trots en blij met deze waardering. Het mooiste is dat we het samen hebben gedaan! Met de werknemers maar ook met onze partner Maarten Nijland uit Rossum, trainer/coach en voormalig profrenner. Met hem hebben we een groot aantal sportieve uurtjes beleefd’, aldus Monique Welberg van Elementis.

In november wordt duidelijk of Elementis zich ook het vitaalste bedrijf van Nederland mag noemen. De prijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.

bron: RTVOOST.nl

Pin It on Pinterest

Share This