Nobian

Sinds 1918 zoutwinner in Twente

Nobian is gespecialiseerd in de productie van zout voor verschillende toepassingen, zoals consumentenzout, chemische industrie en wegenzout. Ze zijn Europees marktleider in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor de industrie. Variërend van de bouw en schoonmaak tot famaceutica en waterbehandeling. Het veilig en betrouwbaar leveren van hoogzuiver zout, chooralkali, chloormethaan en waterstof kan Nobian als geen ander. Dit lukt het bedrijf dankzij de geïntegreerde waardeketen met moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken.

Scroll

Het productieproces

Het productieproces bestaat in hoofdlijnen uit pekelzuivering, indampen, centrifugeren, drogen, zeven en opslag. De chemicaliën worden dagelijks gebruikt in auto’s, medicijnen, textiel en desinfectiemiddelen. Ook heeft Nobian een eigen ondergrondse energieopslag. De 1.600 medewerkers zetten zich in om veiliger, efficiënter en duurzamer te worden. Zo zorgen zij samen dat de essentiële producten van vandaag, het leven in de toekomst blijven verbeteren met de inzet van chemie waarop iedereen kan vertrouwen.

Waarom Process Your Future?

“Onze regio telt diverse bedrijven in de procesindustrie. We hebben allemaal te maken met grote uitdagingen op het gebied van opleiden, binden en behouden van medewerkers. Het is mooi dat er een samenwerking is ontstaan tussen bedrijven en het onderwijs. Samen staan we sterker. Om die reden is Nobian al vanaf de start partner van Process Your Future. We dragen graag ons steentje bij aan het op de kaart zetten van procestechnologie.”

Werken bij Nobian?

Volg ons op social media