VR EXPERIENCE BOVENBOUWLEERLINGEN

Voor de kennismaking van bovenbouwleerlingen (VMBO TL/ HAVO/VWO) met technische bedrijven organiseert Jet-Net elk jaar een Careerday-on-Tour (CoT). Als uitbreiding van deze bedrijven-bezoeken is een VR applicatie ontwikkeld waarbij leerlingen op een interactieve en uitdagende manier kennis maken met functies binnen technische bedrijven.

De VR Experience moet leiden tot een positieve kennismaking met technische bedrijven.

De applicatie wordt gebruikt in duo’s waarbij leerlingen met een opdrachtenkaart gezamenlijk informatie moeten verzamelen en op basis van die informatie keuzes moeten maken. Een leerling geeft de instructie met de fysieke opdrachtenkaart, de andere leerling heeft de bril op en voert handelingen uit in de virtuele wereld. Een opdracht kan bijvoorbeeld zijn dat ze een Robot in elkaar moeten zetten en een instructie is dat ze het juiste wiel selecteren met behulp van een specificatie tabel. Deze virtuele omgeving is gebaseerd op een technisch georiënteerde ruimte van de pilotbedrijven, zoals een lab of een productieruimte met elementen van de werkelijke omgeving van de bedrijven voor de herkenbaarheid. De VR Experience past binnen een lesuur van 100 minuten en sluit aan bij het individuele LOB traject van een leerling.

VR met JetNet

Jet-Net heeft een programma opgestart waarbij ze langs verschillende scholen gaan met de VR-brillen en de opdrachtenkaart. Eerst in Twente, daarna in het hele land. Om te komen tot een VR experience CDoT moet allereerst het overkoepelende idee, het concept van de bedrijfsspecifieke VR Experience, worden ontwikkeld. Omdat de bedrijven zich moeten onderscheiden van de andere bedrijven met hun functies moeten het gevoel en de inhoud van de opdracht bij elke VR Experience anders zijn.

Samenwerking met Serious VR

Het ontwikkelen van de VR Experience is een samenwerking tussen het bedrijf en Serious VR. De opzet van de experience moet gezamenlijk worden bepaald, de uitwerking tot een VR applicatie wordt uitgevoerd door Serious VR. De totale tijdsinspanning voor de bedrijven is voor het gehele ontwikkel-traject tussen de 10 en 15 uur, voor alle medewerkers samen.

Financiële bijdrage vanuit Techniekpact

Voor 8 bedrijven is tot 1 april 2021 een bijdrage in de kosten beschikbaar via Techniekpact Twente.

Interesse? klik hier

Pin It on Pinterest

Share This